Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
420
Sziasztok! Valaki segítene ebben a feladatban? Előre is köszi
Milyen számjegyeket írhatunk x és y helyére, ha 12|64x32y?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12|64x32y

Egy szám akkor osztható 12-vel ha osztható 3-mal is és 4-gyel is.
A 4-gyel való oszthatóság miatt: y=0; 4; 8
Ha Y=0, akkor X=0; 3; 6; 9
Ha Y=4, akkor X=2; 5; 8
Ha Y=8, akkor X=1; 4; 7
0