Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika dolgozat 12.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Határozd meg a kör területét ha kerülete: 30.2 cm. Eredményt, két tizedesjegy pontosan számold ki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, területszámítás, kerületszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kör kerülete 2 * r * π -vel számolható.
30,2 = 2 * r * π
15,1 = r * π
4,8 = r

Kör területe r2 * π -vel számolható
T = 4,82 * π
T = 72,38 cm2
1