Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
675
Marika egy zacsko cukorkat kapott, amibol kivett 3 szemet majd a cukorkak egy harmadat es meg 6 szemet a testverenek adta. Hany szem cukorkaja volt erdetileg marikanak ha a testverenek 15 szem cukorkat adott?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ez egy elsőfokú egyenlettel megoldható feladat!
Az egyenlet a kövekező: (x-3)/3 + 6= 15, ebből (x-3)/3= 9, tehát (x-3)=27, azaz x=30, tehát eredetileg Marikának 30 szem cukorkája volt! :)

Az ellenőrzést Rád bízom!
0