Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Légyszíves segítsétek megoldani ezt a két feladatot
C,D feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
C.)
γ = 90° / 2 = 45°
β = 180° - 45° - 60° = 75°
α = 180° - 75° - 90° = 15°
γ = ε= 45° CK = KL ezáltal a szög is megegyezik
δ = 180° - 15° - 75° = 90°
D.)
Mivel BCL = LCK =y ezért γ = 90° / 3 = 30°
β = 180° - 90° - 30° = 60°
α = 180° - 60° - 90° = 30°
δ = 180° - 30° - 30° = 120°

BC szakasz
sinβ = CL / BC
sin 60° = 2 / BC
0,8660BC = 2
BC = 2,31 cm

BA szakasz
sinα = BC / BA
sin 30° = 2,31 / BA
0,5BA = 2,31
BA = 4,62 cm

CA szakasz
BC2 + CA2 = BA2
2,312 + CA2 = 4,622
5,33 + CA2 =21,33
CA2 = 16
CA = 4 cm
0