Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
714
8cm sugarú korbe irt szabályos 6szög oldala, kerulete , terulete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A hatszög oldala a kör sugarával egyenlő, 8 cm, kerülete: K(hatszög)=6×8=48 cm, T(egy részháromszög)=(8×8×sin(60 fok))/2=32×sin (60 fok)= 32×(√3/2)=16×√3= 27,713 cm², a hatszög területe ennek a hatszorosa lesz, tehát T(hatszög)=96×√3= 166,277 cm² lesz a keresett terület! :)

Remélem tudtam segíteni!
0