Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáz-halmazállapotú elemek összehasonlítása

Főoldal » Középiskola » Kémia
542
Sziasztok! A csatolt feladatot nem értem és holnapra kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

4
Ennek alapján a másik is könnyen megadható
1

Szia!

A másik gáz (ha elemgázokról van szó) kizárásos alapon a neon lesz (20 g/mol moláris tömeggel), bár igazából a neonnak 20,18 g/mol lenne a nagyon pontos móltömege! :)
1

Szia!

A Neon gázra az eredmények, amiket beírhatsz:
Moláris tömeg: M=19,992 g/mol , ami kb. 20 g/mol;
a gáz tömege: m=40 gramm;
a gáz térfogata: V=49.000 cm³, vagy másképpen 49 dm³;
a hidrogénhez viszonyított sűrűsége: d=M(Ne)/M(H2)=19,992/2=9,996 , ami körülbelül 10-nek vehető;
a gáz képlete pedig: Ne (neon), anyagmennyisége éppen 2,00 mol, mert (1,2×10 a 24-ediken/6×10 a 23-adikon) hányadosa pontosan 2 ! :)
Módosítva: 4 éve
1

Csatoltam képet.
1