Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek, akárhogy számolom nem jön ki jó eredmény.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
843
8 kilogramm 70%-os kénsav és 2 kilogramm víz összekeverésévek hány százalékos oldatot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
100 kg kénsavoldatban van 70 kg kénsav. 8 kg oldatban van (8/100)×70=5,6 kg-nyi tiszta kénsav.
Hozzáadunk az oldathoz vizet (ez a víz csak az oldat tömegét növeli, a kénsavét nem):
Kapunk 10 kg oldatot, ebben maradt ugyanannyi, azaz 5,6 kg-nyi kénsav (ami a 8 kg oldatban is volt), ezért a keresett összetétel: tömegszázalékra (m/m)% (kénsav)=(100/10)×5,6=10×5,6=56 % lesz, ennyi lesz a töménysége! :)
0