Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Valaki tudna segíteni ?

34
Valaki tudna segíteni az Abigél Matula suliról jellemzést írni?( Elolvastam csak régen már nem igazán emlékszem rá , Helyszín , diákok, stb) köszönöm szépen aki tud segíteni benne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Abigél Matula suli
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Én régen olvastam már.... a Matula egy egyházi lányintézet volt szigorú szabályokkal. A lányoknak egyenruhát kellett hordaniuk. Még a vasárnapi misére is egyenruhába mentek, szigorú sorba rendeződve. Tehát nem lehetett náluk semmilyen személyes ruha, otthonról, semmilyen személyes tárgy pl: tükör, fésű, még fogkefe sem. Gina rejtegeti az otthonról hozott kincseit. Az élet a Matulában: a tanítás után csendben tanultak, volt kézimunka óra, délután sétáltak a kertben ahol a híres Abigél szobor állt, este egy időben feküdtek, egyszóval minden idejük az iskolai szabályzat szerint lett beosztva! Étkezések során sem beszélgethettek, hanem valaki felolvasott egy egyházi személy naplójából (nézz utána kiről) Pont ezért a lányok nagyon összetartóak voltak és a fantázia világába menekültek. Nézz utána, hogy a könyv elején milyen játékot játszottak a tanév elején!
0