Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3.Feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
Nagyon kiestem az lnko,lkktbol...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`
`[a,b]=144`
`a*b=1728`
`(a,b)=?`

Azt tudjuk, hogy `(a,b)*[a,b]=a*b`
Tehát `(a,b)*144=1728` `=>` `(a,b)=1728÷144=12`
`(a,b)=12=2^2*3`

`b)`
`(a,b)=24`
`a*b=20160`
`[a,b]=?`

Szintén: `(a,b)*[a,b]=a*b`
Tehát, `24*[a,b]=20160` `=>` `[a,b]=20160÷24=840`
`[a,b]=840=2^3*3*5*7`

`c)`
`(a,b)=21`
`[a,b]=126`
`a*b=?`

Megint: `(a,b)*[a,b]=a*b`
Tehát, `21*126=2646`
`a*b=2646=2*3^3*7^2`
Módosítva: 2 éve
1