Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
791
Egy szakacs halat, csirket es nyulat vasarolt a piacon. Kosaraban 10 fej es 22 lab volt. Hany halat, hany nyulat es hany csirket vasarolt a szakacs?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x + 4 * (9 - X) = 22
2x + 36 - 4x = 22
-2x = -14
x = 7 csirke van

10 - 7 - 1 = 2 nyúl

10 - 7 - 2 = 1 hal
7 + 2 + 1 = 10 fej
(7 * 2) + (2 * 4) = 22 láb

Megoldás:
7 csirke
2 nyúl
1 hal

Módosítva: 4 éve
0