Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna segíteni ebben? Nagyon köszönöm előre is!

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
462
Mekkora az 1,2 mol/dm3 koncentrációjú hidroxil-amin pH-ja? (gyenge bázis; Kb=1,1*10-8)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

2
Szia!

Holnap el tudom küldeni a részletes levezetést beszkennelve, most csak a végeredményt írnám le: a (OH-)(egyensúlyi)= 1,1489×10-⁴ mol/dm³ jött ki, innen a pOH=-lg (1,1489×10-⁴) =3,939, tehát az oldat pH-ja (14-pOH) miatt 10,061 értékű lesz!

Ez lesz a jó megoldás a hidroxil-amin oldat pH-jára szerintem! :)
0

Csatoltam képet.
0