Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrált terület számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
389
Megoldási idő: 5perc
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, segítség
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
14,91
0

x²+3x+1=x+5
x²+2x-4=0
x₁=-1+ 5 ; x₂=-1- 5 
integrál x²+2x-4 dx = x³/3+x²-4x
Ebbe behelyettesíted az első gyököt és kivonod belőle a második gyököt. Így kapod meg a megoldást.

Sokat segíthet a photomath vagy egy casio fx 991 CE X számológép ami tud integrálni.
0