Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene matekba lépésről lépésre?

Főoldal » Középiskola » Matematika
544
E feladat kéne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, gyökvonás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Melyik?
Talán a 4...

 egyik  ·  másik  ugyanannyi, mint  egyik · másik 
Az egyik meg másik pedig (a+b) illetve (a-b) alakúak. Arról pedig tanultátok, hogy a²-b² lesz a szorzatuk.

Most a=√13 és b=3
Próbáld meg...
Módosítva: 8 éve
0

Ja, most jöttem rá, hogy az e) kell :)

Az is (a+b)(a-b) alakú szorzat, most ilyen részletekkel:
a=3·√5
b=2·√3
Mivel (a+b)(a-b) = a² - b², számoljuk ki ezeket a négyzeteket:
a² = (3·√5)² = 9·5 = 45
b² = (2√3)² = 4·3 = 12
A szorzat tehát a²-b² = 45-12 = 33
Módosítva: 8 éve
0