Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika. Egyenletek 8.osztály.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
550
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Ehez hülye vagyok. Itt van minden a füzetbe leírva. Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
160/1167c)
15 + 2x - 30 + 5x + 30 - 7x + x = 15
15 + 2x + 5x - 7x - x = 15
2x + 5x - 7x + x = 0
x = 0

1168.)
a.) 4x - 2x + 7 = 12 - 3x
2x + 7 = 12 - 3x
5x = 5
x = 1

c.) 2x - 3 + 5x - 2 = 2x + 5
-3 + 5x - 2 = 5
-5 + 5x = 5
5x = 10
x = 2

1170.a.) 2x - 9x + 3 = 6 - 5x
- 7x + 3 = 6 - 5x
-2x = 3
x = -1,5

1172.a.) 2x + 2 * (x + 1) = 10
2x + 2x + 2 = 10
4x + 2 = 10
4x = 8
x = 2

1174.a.) 5 * (x - 2) = 3 * (x - 2)
5x - 10 = 3x - 6
2x = 4
x = 2

1194.)
a.) (x + 1) / 4 = 1
x + 1 = 4
x = 3

c.) (x + 3) / 6 = 2
x + 3 = 12
x = 9


0