Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia segítség

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
513
0.5 ezrelék réztartalmú permetlé elkészítéséhez hány gramm kristályos réz-szulfátot (CuSO4.5H2O) kell
feloldani a 20 literes permetezőbe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
5 ezrelék = 5/10000
20liter víz tömegege 20 kg=20000gramm
x legyen réz-szulfát
akkor x/20000=5/10000 (keresztbe szorzok)
10000x=5*20000
10000x=100000 (mindkét oldalt osztom 10000-rel)
x=10
Tehát 10 gramm kell

0