Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kérdés

Főoldal » Középiskola » Matematika
659
Szüreteléshez egy henger alakú felül nyitott vaskádat kívül-belül lefestenek. A kád magassága és átmérője egyaránt 150 cm, és 1 m² lefestéséhez 4,5 dkg festéket használnak fel. Mennyi festéket kell venni, ha háromszor szükséges a kádat átfesteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia, a kettes szorzó miért marad le a felszínszámításnál az eredeti képletből?
0

A felül nyitott henger felülete:
75²π + 150π * 150 = 88357,3 cm² = 8,8357 m²
1 m²-het 4,5 dkg festék kell, 8,83125 m²-hez pedig:
8,8357 * 4,5 = 39,76 dkg És mivel háromszor festjük le, háromszor ennyi kell.
Tehát 3 * 39,74 = 119,28 dkg festékre lesz szükségünk.
0