Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Természetes számok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
730
Sziasztok kéne egy kis segítség a lejegyzésével!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c) 30 vagy a 41
d) Van 2 természetes számunk az egyik x a másik y.
Legyen x a nagyobbik.
A nagyobbik 0-ra végződik vagyis 10-el osztható.
Ha ezt a nullát elhagyjuk, a kisebbik számot kapjuk. Vagyis x/10=y -> x=10y
Ez alapján:
10y+y=17864
y=1624
10y=x=16240

e)
480:12=40
Jancsi: 40 km2/h
480:6=80
Apa: 80 km2/h
80+40=120
480:120=4, vagyis 4 h alatt végeznének együtt.

Jancsi 40 km2
Apa 80 km2-t tud felásni óránként.
Együtt 4 óra alatt végeznének.

f) x-diónk volt eredetileg.

x*4/5*3/4*1/2=6
x*12/40=6
x=20
Tehát, 20 diónk volt eredetileg.
0