Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
601
1. Péter gyorsvonatra ül, és az első 80 km-t 48 perc alatt teszi meg, a következő 120 km-t pedig 80 km/h sebességgel.
Mekkora az átlagsebessége?

2. Egy társaság 30 kilométeres túrát hajt végre, először 20 km-t 5 óra alatt tesznek meg, majd 1 óra pihenés után folytatják a túrát, a hátralévő utat 4 óra alatt teszik meg.
a) Mennyi ideig tartott a túra?
b) Mekkora volt a túrázók sebessége?
c) Mekkora volt a túra során az átlagsebességük?

A választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

1)t₂=120 km:80km/h=1,5h t₁=48 perc=0,8h, így t=1,5+0,8=2,3 h
s=80+120=200 km
Átlagsebesség:v=s/t=200 km:2,3h=86,96 km/h
1

2

a)t=5+1+4=10 h
b) 20:5=4 km/h, 0 km/h, 10:4=2,5 km/h
c) 30:10=3 km/h
1