Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
489
Klári négy barátnőjével levelez. Andi válasza mindig a 10. napon, Bettié a 12., Cilié a 15.
Dórié a 20. napon érkezik meg. Klári a levelek megérkezése után azonnal megírja és elküldi a választ. Január elsején mind a négy barátnőjének ír Klári. Mikor fog egy napon 3, és mikor 4 levelet írni ebben az évben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 120, 130, 140, 150, 160, 170, 180, 190, 200, 210, 220, 230, 240, ....
12, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96, 108, 120, 132, 144, 156, 168, 180, 192, 204, 216, 228, 240, ....
15, 30, 45, 60, 75, 90, 105, 120, 135, 150, 165, 180, 195, 210, 225, 240, ...
20, 40, 60, 80, 100, 120, 140, 160, 180, 200, 220, 240, ...

Minden 60. napon kap majd négy darab levelet. Három levelet nem fog kapni.

10=2·5
12=2²·3
15=3·5
20=2²·5
LKKT=2²·3·5=60
2