Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello légyszi segitsen valaki eben a feladatban .

Főoldal » Középiskola » Matematika
684
Egy téglatest éleinek aránya 4:5:9.A leghosszabb éle 37,8 cm . Határozd meg a téglatest éleinek hosszát,a téglatest felszínét és térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
9x=37,8 egyenletből x=4,2 cm, ezért a=4x=4×4,2=16,8 cm, b=5x=5×4,2=21 cm az élek hossza.
A felszíne: A(tégl.)=2×(352,8+793,8+635,04)=2×1781,64=3563,28 cm² ;
a térfogata pedig: V(tégl.)=a×b×c=16,8×21×37,8=13.335,84 cm³, ami 13,336 dm³, azaz 13,336 liter körülbelül! :)

A Felszín képletére: A=2×(ab+ac+bc) képletet használtam, ahol az "a" és "b" a kiszámolt értékek és c=37,8 cm volt! :)
-1