Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
472
Légyszíves segítenétek a megoldasban!Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
8.)
a.)
x + (x + 7) = 17
2x + 7 = 17
2x = 10
x = 5

x + 7 = 5 + 7 = 12

5 + 12 = 17

Tehát az egyik szám 5 a másik pedig a 12.
b.)
x + (x + 8) = 4
2x + 8 = 4
2x = -4
x = -2

(-2) + 8 = 6

-2 + 6 = 4

Tehát az egyik szám a -2 a másik pedig a 6.
c.)
70 I 2
35 l 5
7 I 7
1 I

2 * 5 = 10
10 - 7 = 3
7 * 10 = 70

Az egyik szám a 7 a másik pedig a 10.

Másik feladat!
a.)
x + (x - 5) = 23,3
2x - 5 = 23,3
2x = 28,3
x = 14,15

14,15 - 5 = 9,15

14,15 + 9,15 = 23,3

Tehát az egyik szám a 9,15 a másik pedig a 14,15.
b.)
x + (x + 9) = 47,8
2x + 9 = 47,8
2x = 38,8
x = 19,4

19,4 + 9 = 28,4

28,4 + 19,4 = 47,8

Tehát az egyik szám a 19,4 lesz a másik pedig a 28,4.
0