Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ionvegyületek 2

Főoldal » Középiskola » Kémia
578
Egyszerű magyarázatot is szeretnék kérni!
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.)
1mol ion = 1mol Fe = 56g
56 * (2 / 7) = 16g ~ O
56 * (5 / 7) = 40g ~ Ca
CaO: Kálcium oxid

1 mol vas tömege 56 gramm. Ebből vissza tudjuk számolni az arányokat hogy ez a moláristömeg hogyan oszlik meg a két alkotó közt
1 mol Oxigén = 16 gramm
1 mol kálcium = 40 gramm
Tehát a kettő vegyülete a Kálcium oxid melynek moláristömege 56 gramm/mol
1