Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, aki tud légyszi segítsen

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
417
A (-8,-1) és a (7,3) pontokon áthaladó egyenes meredeksége _______!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az y=m·x+b alakot használva ("m" a meredekség, "b" a tengelymetszet):
1. egyenlettel: -1=-8m+b, amiből b=(8m-1) ,
2. egyenlettel: 3=7m+b, amelyből meg b=(3-7m), s mivel a két "b" érték azonos, emiatt
8m-1=3-7m, azaz 15m=4, tehát az egyenes meredeksége: m=4/15 értékű!

Megjegyzés: A tengelymetszet (b) értéke pedig: b=(32/15)-(15/15)=17/15, az egyenes egyenlete: y=(4/15)·x+(17/15) lesz! :)
0