Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS˘˘

Főoldal » Általános iskola » Fizika
814
Mennyi töltés áramlik át 1 perc alatt annak a vezetőnek a keresztmetszetén amelyben az áramerőssége 5 A?

Melyik a hamis állítás?
a) A fémek elektromos szempontból szigetelők.
b) A feszültségmérőt az áramkörbe párhuzamosan kell kapcsolni.
c) Az ampermérő műszert tilos fogyasztó nélkül az áramkörbe kapcsolni.
d) A fémek elektromos szempontból vezetők.
e) A ampermérőt az áramkörbe párhuzamosan kell kapcsolni.
f) Az feszültségmérő műszert tilos fogyasztó nélkül az áramkörbe kapcsolni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
t = 60 s
I = 5 A

Q = I * t = 5 * 60 =300 C

2.)
a.) Hamis mert vezetők.
e.) Hamis mert sorosan kell bekötni.
1