Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA !SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1039
1. Mekkora a vezetőn átfolyó áram erőssége, ha 1 perc alatt 720 C elektromos töltés halad át rajta?
2. Számítsd ki az izzólámpán 2 óra alatt átfolyó elektromos töltésmennyiséget, ha 0,5 A erősségű áram folyik át rajta!
3. Határozd meg az ampermérő által jelzett áramerősség-értékeket, ha a méréshatárok a következők:
Méréshatár 0,5 A 50 mA 30 mA 60 mA 100 mA 20 mA 10 mA
Áramerősség
A HÁRMAS FELADAT KÉPÉT CSATOLOM
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
t = 60 s
Q = 720 C

I = Q / T = 720 / 60 = 12 A

2.)
I = 0,5 A
t = 7.200 s

Q = I * t = 0,5 * 7.200 = 3.600 C
1