Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
3034
Zoli nevének betűiből (z, o, l és i) állít össze egy 5 betű hosszúságú jelszót.
a) Hányféle jelszót rakhat ki, ha minden betű különböző?
b) Hányféle jelszót rakhat ki, ha a betűk többször is előfordulhatnak?
c) Hányféle jelszót rakhat ki, ha a betűk többször is előfordulhatnak, de azt már eldöntötte, hogy az első betűnek az i betűt választja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Annyi a a baj, hogy a „Zoli” 4 betűből áll, és nem ötből. Ha a 4 betűn kívül még van valami, akkor a következőket hagyd figyelmen kívül, de hasonló módszerrel meg fogod tudni csinálni!

a) 4*3*2*1=4!=24 Mert: Az első helyre 4 betűt írhat, a másodikra 3-at és agy tovább.
b)4*4*4*4=256 Mert minden helyre 4 betű mehet.
c)1*4*4*4=64 Mert minden helyre 4 betű mehet, kivéve, az első helyre, mert az fix.
Módosítva: 8 éve
1

A) 4x3x2x1x4=96
B) 4x4x4x4x4=1024
C) 1x4x4x4x4=256
0