Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mertan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a; pont megoldása: a×√2=6×√2, azaz a=6 cm (ennyi a kocka éleinek a hossza!), mivel a kockának négy oldaléle van és mindegyik 6-6 cm hosszú, ezért: 4×6=24 cm az oldalélek hosszának az összege;
b; pont megoldása: T(egy lap)=6×6=36 cm², van a kockának 6 db lapja, ezért az összterület (azaz a kocka felszíne is egyúttal): A=T(össz.)=6×36=216 cm²-nyi lesz;
c; pont megoldása: A legrövidebb út az ABA(vessző)B(vessző) lapon az a lapátló (6×√2 cm) és még meg kell tennie a BCC(vessző)B(vessző) lapon az egyik oldalélt (ami meg pontosan 6 cm hosszú), így összesen meg kell tennie: l=6×(1+√2)=6×2,4142=14,485 cm-nyi szakaszt (vagy távolságot a hangyának) ! :)
1