Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
583
3x - 2 + 5 ( x - 2 ) = 4 ( 2x - 3 ) Nem csak eredmény , levezetés is kell !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
3x - 2 + 5 (x - 2) = 4 * (2x - 3)
3x - 2 + 5x - 10 = 8x - 12
8x - 12 = 8x - 12
0 = 0
2

Tehát minden (bármely) valós "x" szám megoldása az egyenletnek, mert azonosságot kaptunk! :)
0