Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat Minél hamarabb!

274
Van két test az az xy koordináta-rendszerben az egyik (0,0)ról indul a másik(0,d)ról. Ugyanolyan
v sebességgel haladnak. A 2. test folyton követi az első testet. Miután a 2. test is leér az x tengelyre(a,0)azután a végtelenségig követi az 1. testet. Meg kell határozni a két test közti állandó távolságot!
Ismeretlennek a kezdeti távolság van a két test között (d).
U.I.: Megcsináltam, de elméletileg nem jó. Ezért kérek segítséget. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Hát, ha a két test csak a saját tengelyükön mozoghat, akkor valóban, a köztes állapotokban, azaz amikor mondjuk fél utat tettek meg, akkor nem d a távolság. Azonban mind a két testnek ugyan annyi időre van szüksége, hogy megtegyék a d távolságot. Ami azt jelenti, hogy ha a második test is eléri az x tengelyt, ergo az origót, akkor az első test ugyan annyi utat tett meg, az az d távolságot, tehát az örökös, állandó táv köztük d marad.
0

Az történik, hogy a második test úgy követi az elsőt, hogy mindig az első test felé néz ezért rajzoltam azt a kört mert olyan pályát tesz meg, amíg eléri az x tengelyt.
U.I.: Csináltam egy "szimulációt" a tudásom szerint ahogy történik a folyamat: https://drive.google.com/drive/folders/1fh437w9YhkXLCky-crkzVoiGz18y549C?usp=sharing
(az egész mappát le kell tölteni(InfoHazi))
Módosítva: 2 éve
0

Most hogy jobban megnéztem, nekem is az jött ki, ami neked... Mondtak esetleg valami használhatóbbat, hogy ez miért nem jó?
0