Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MERTAN SOSSOSOSOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384
NAgyon SOS legyszi segitesetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A szabályos tetraéder egyenlő oldalú szabályos háromszöglapokból tevődik össze, úgy, hogy háromszög alapú gúla is egyben.
A kerületből egy szabályos háromszög oldala: 36/3=12 cm-es, összesen van 6 db éle, így az a; pontra a válasz az, hogy az élek összege 6×12=72 cm-nyi lesz! :)
A b; pontra pedig a válasz: Egy háromszöglap területe T=(12×12×(sin 60 fok))/2=(144×(√3/2))/2= (72×√3)/2= 36×√3= 62,354 cm², ebből van összesen 4 darab (4 lapja van a tetraédernek), így az összterület (vagyis a tetraéder felszíne egyben) A=T(össz.)=4×(36×√3)= 144×√3= 249,415 cm²-nyinek fog adódni! :)
1