Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmusos egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Valaki tudna segíteni a levezetésben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

lg(x+1)=2×lg(x), x nagyobb, mint nulla kell legyen (értelmezési tartomány miatt):
lg (x+1)= lg (x²), innen x+1=x² adódik, tehát x²-x-1=0, x(1,2)=(1+-(gyök alatt 5))/2, amiből a pozitív gyök az egyetlen megoldás (x nagyobb, mint nulla feltétel miatt), azaz x=(1+√5)/2 az egyetlen megoldás (közelítőleg x= 1,618 ) ! :)

Remélem tudtam segíteni! :)
Módosítva: 4 éve
0

Csatoltam képet.
0