Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
542
Amit nem tudok megoldani: Tavaly télen a hatodik évfolyam diákjai 60 db zöld, 90 db kék és 300 db piros hógolyót vásároltak a sarki jégboltban. Minden színből minden gyerek ugyanannyit kapott. Hányan lehettek legfeljebb, és hány hógolyó jutott ebben az esetben fejenként a gyerekeknek az egyes színekből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
nat2020
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Keressük a 60,90 és 300 legnagyobb közös osztóját. Ez a 30 lesz, így a diákok legfeljebb 30-an lehetnek. A hógolyók számát 30-al eloszva megkapjuk,hogy mindenkinek 2 db zöld, 3 db kék, és 10 db piros hógolyó jutott.

60 / 30 = 2 db zöld
90 / 30 = 3 db kék
300 / 30 = 10 db piros
Módosítva: 4 éve
1