Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S.Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
45,5 = (((2 * 2) + (7 - 1) * d ) * 7) / 2
13 = 4 + 6d
d = 1,5

a6 = 2 + 5 * 1,5 = 9,5

b.)
5q * 5q2 =10
q1= -2 q2 = 1

Ha a hányados –2, akkor a sorozat első hét tagjának összege
S7= a1 * (q7 - 1) / (q - 1) = 5 * ((-2)7 - 1) / (-2 - 1) = 215

Ha a hányados 1, akkor a sorozat tagjai megegyeznek, így ebben az esetben az első hét tag összege (7 *5) = 35
Módosítva: 4 éve
1