Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
481
Egy gépkocsi 5 óra alatt 300 km utat tett meg. Az első két percben egyenletesen gyorsult,
majd az elért sebességgel egyenletesen 2 órát haladt, ezt követően fél perc alatt lassulva
megállt. Fél órát töltött a parkolóban. Újra elindult, 1 perc alatt a korábbi sebességére gyorsult
fel, ezzel haladt tovább, majd a cél előtt lassítva fél perc alatt megállt. Határozd meg azt a
sebességet, amivel a gépkocsi egyenletes mozgása során haladt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, egyenes, sebesség, gyorsulás, mozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A gyorsulási és lassulás időket meg kell felezni:
5 h=300 perc
t=300-2/2-0,5/2-30-1/2-0,5/2=268 perc=67/15 h
s=300 km
v=s/t=300 km/ (67/15 h) =4500/67 km/h=67,164 km/h=18,657 m/s
1