Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
708
Mekkor az oldalai annak a háromszögnek amelynek oldai közt 2 : 3 : 4 arány áll fent kerülete 18 mm -er ??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Kerülete: 18 mm
Oldalak aránya 2 : 3 : 4
2x + 3x + 4x = 18 mm
9x = 18 mm
x = 2mm
Tehát az oldalak:
2*2 = 4, 2*3 = 6, 2*4 =8
4, 6 és 8 mm-esek.
0

18:(2+3+4)=2mm
Befogok:4mm,6mm
Átfogó:8mm
0