Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Negatív szàmok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
398
Sziasztok!Tudna nekem valaki segíteni,sajnos nem értem,régóta itt ülök ês elvagyok keseredve.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia
+(pozitív előjel) -(negatív előjel)
(+)+(+)=+
(+)+(-)=az előjel lehet + és - is
(+)-(+)=az előjel lehet + és - is
(-)+(+)=az előjel lehet + és - is
(-)-(-)=az előjel lehet + és - is
(-)-(+)=-

---Néhány részletesebben:

ha az előjelek: (-a)+(-b) akkor az úgy írható fel másképpen hogy: -a-b Példa: -3+(-4)= -3-4=-7
ha az előjelek a+(-b) [esetedben a+(-a)] akkor az úgy írható fel másképpen hogy: a-b [a-a] Példa: 3+(-4)= 3-4= -1
ha az előjelek -a+b Példa: -3+4= 1
ha nincs előjel akkor az olyan mintha egy pozitív előjel lenne ott. Példa: 3+4=(+3)+(+4)= 7
ha az előjelek a-(-b) [esetedben a-(-a)] akkor az úgy írható fel másképpen hogy: a+b [a+a] Példa: 3-(-4)= 3+4= 7

Bocsi nincs már energiám kiszámolni de megpróbáltam kicsit segíteni, ha már valamiben előrébb jutottál ezáltal, megérte. :)
1