Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1138
Egy liter tejből feldolgozás során 3,5 dkg vajat nyernek mennyi vajat kapnak 18,4 liter tejből nyerhető 1,4 kg vaj
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia
Vagy én nem fogom fel, de feltudnád tenni a kérdéseidet kérdésekre tagolva?
De ha jól értelmezem akkor:
1. kérdés: Mennyi vajat kapnak 18,4 liter tejből?
2. kérdés Hány liter tejből nyerhető 1,4 kg vaj?

Ha igen akkor:
1. kérdés: 18,4*3,5= 64,4 dkg 1. Válasz: 18,4 liter tejből 64,4 dkg vaj nyerhető.
2. kérdés: (1,4kg=140dkg) 140:3,5= 40 liter 2. Válasz: 1,4 kg vajat 40 liter tejből lehet kinyerni.
0