Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SURGOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
462
Kérlek szépen titeket segítsetek !!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

a.)
5t = 5000 kg
5.000 * 0.16 = 800 kg cukor van 5 tonna cukorrépában.

X kg cukorrépában van 4.8t cukor.
X * 0.16 = 4.8
X = 30 tonnában
b.)
190.000 * 0,35 = 66.500 néző
c.)
0,3x=5,7
x=5,7 / 0,3
x=19 tonna
d.)
0,65x=156.000 Ft
x=156.000 / 0,65
x = 240.000 Ft
e.)
Januárban: (102 / 100) * 750.000 = 765.000 Ft
Februárban: (97 / 100) * 750.000 = 727.500 Ft
f.)
x / 65,8 = 100 / 55
X = 119,6 km
g.)
b= (125 / 100) * 16 = 20 cm
K = 2(a+b) = 2 * (16 + 20) = 36 cm
T = a * b = 16 * 20 = 320 cm2
0