Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1622
Az agár üldözi a nyulat. A nyúlnak 200m előnye van, mikor az agár elkezdi üldözni. Az agár sebessége 72km/h, a nyúl sebessége 10m/s. Mikor és hol találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
va = 72 km/h = 72 / 3.6 m/s = 20 m/s
vny = 10m/s
sebességkülönbség: va-vny = 10 m/s
Magyarul az agár minden másodpercben 10 métert hoz be a nyúl előnyéből.
A nyúl előnye 200 méter, azért az agár 200 / 10 = 20 másodperc alatt hozza be az előnyt / éri utol a nyulat.
20 másodperc alatt az agár 20 * 20 = 400 métert tesz meg, tehát 400 méter után találkoznak.
0