Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
512
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A szén-dioxid, színtelen, kis koncentrációban szagtalan gáz, a levegő egyik összetevője.
Nem éghető gáz. Tűz esetén a tűzoltó készülékekből kiáramló szén-dioxid tartalmú nagy nyomású gázzal oltják a tüzet.

1 mol kén = 32 gramm
1 mol oxigén(molekula) = 32 gramm

32x = 4 * 32
32x = 128
x = 4 gramm oxigénnel egyesül
Módosítva: 4 éve
0