Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány 88nál kisebb szám van ami nem osztható 3mal sem 4gyel sem és 5tel sem?

Főoldal » Középiskola » Matematika
555
|U| = 88
|A| =?
|B| =?
|C| =?
|A metszet B| =?
|A metszet C| =?
|B metszet C| =?
|A metszet B metszet C| =?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, Halmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
U = { 0; 1; ... 88 }
A = { 3-mal osztható számok }
B = { 4-gyel osztható számok }
C = { 5-tel osztható számok}
A∩B = { 3-al és 4-gyel is osztható számok }
A∩C = { 3-al és 5-tel is osztható számok }
B∩C = { 4-gyel és 5-tel is osztható számok }
________
A∪B∪C = { 3-al, 4-gyel és 5-tel sem osztható számok }

Ha a kérdés az, ami a címben van, akkor neked ezutóbbi kell, azaz az A unió B unió C komplementere, vagy másnéven ami nem kerül be egyik karikába sem. Ennyi.
0