Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
557
Egy gyümölcsösben 8 sor almafa és 9 sor körtefa van, összesen 110 gyümölcsfa. Hány almafa és hány körtefa van egy-egy sorban, ha tudod, hogy 8 almafasorban és 6 körtefa sorban összesen 92 gyümölcsfa van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. 8a+9k = 110

II. 8a+6k = 92

I. - II.: 3k = 18

k = 6

I. `8*a+9*6=110`

8a+54=110

8a = 56

a = 7

Az almasorban 7 almafa van, a körtésben 6 körtefa.
0