Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
514
4 sütemény és 7 üdítő együtt 26 lejbe kerül. 7 sütemény és 7 üdítő együtt 35 lejbe kerül. Mennyibe kerül 2 sütemény és 3 üdítő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. 4s+7ü = 26

II. 7s+7ü = 35

II. - I.:

3s = 9

s = 3

I. : `4*3+7*ü=26`

12+7ü=26

7ü = 14

ü = 2

2s+3ü = `2*3+3*2` = 6+6 = 12 lejbe kerül.
0