Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8 osztály, egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
436
Sziasztok! SOS❗️holnapra kellene, én sokszor értem a matekot, de ehhez mindig is hülye voltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1173.

Bontsd fel a zárójeleket, rendezd egy oldalra az ismeretleneket, a másik oldalra az számokat, a többi már menni fog.

a, 2(x+2) = 3(x-2)

Zárójelbontás:

2x+4 = 3x-6 /+6

2x+10 = 3x /-2x

x = 10

Az ellenőrzéseket meghagyom neked.

b, 4(x-1) = 2(x+8)

4x-4 = 2x+16 /+4

4x = 2x+20 /-2x

2x = 20 /:2

x = 10

c, 3(x-5) = 5(x-3)

3x-15 = 5x-15 /+15

3x = 5x /-3x

2x = 0 /:2

x = 0

d, 7(x-1) = 5 (x+1)

7x-7 = 5x+5 /+7

7x = 5x+12 /-5x

2x = 12 /:2

x = 6

e, 3(x+4) = 2(x+7)

3x+12 = 2x+14 /-12

3x = 2x+2 /-2x

x = 2

f, 8(x-2) = 3(2+x)

8x-16 = 6+3x /-3x

5x-16 = 6 /+16

5x = 22 /:5

x = 4,4
2