Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
Csatoltam a feladat képet
Sos be kenne
Előre is Koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`gamma` = `180-gamma'` = 180-84 = 96°

`delta` = `360-(alpha+beta+gamma)` = 360-(100+72+96) = 92°

b,

`gamma` = `180-gamma'` = 180-108 = 72°

`delta` = `360-(alpha+beta+gamma)` = 360-(70+135+72) = 83°

c,

`delta` = `180-delta'` = 180-170 = 10°

`beta` = `180-beta'` = 180-88 = 92°

`gamma` = `360-(alpha+beta+delta)` = 360-(136+92+10) = 122°.
0