Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1504
Halmazok
Az A,B és C halmazokról tudjuk, hogy A\B={4,6,8} B\C={2,5,9,10} C\A={3,7,10} A,B,C metszete {1}
A és B uniója={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11}
A és C uniója={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10}
Határozzuk meg az A,B es C halmazokaz, ha tudjok hogy C=|5|
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, halmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem hibás a feladat?
Mert ha kivonod B-ből C-t, és ott a 10-es.
Ha kivonod C-ből A-t, és ott is ott a 10-es, az ellentmondás, mivel az első állítás miatt C-ben semmiképpen sem lehet a 10-es.
1