Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számitás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
449
Ebben kérném a segítséget. Kösziii.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
6, Egyenlet: `C` + `O_2` = `CO_2`

n: 1, 1, 1 (mol)

M: 12, 32, 44 (mindegyik `g/(mol)`)

Ha N az a darabszámot kérdezi, akkor `6*10^(23)` db molekula mindegyik.

m: 12 g, 32 g, 44 g

a, 24 g szén az `24/12` = 2 mol, ez reagál 2 mol oxigénnel, ami `2*6*10^(23)` = `1.2*10^(24)` db oxigénmolekula.

b, 2,5 mol szén-dioxid keletkezik 2,5 mol szénből, ami `2.5*12` = 30 g.

0