Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számitás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
380
Segitsetek légy szives . Csatoltam a képet. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
6, `H_2` + `Cl_2` = 2 HCl

n: 1, 1, 2

M: 2, 71, `2*36.5`

m: 2 g, 71 g, 73 g

a, 3 mol hidrogén 3 mol klórmolekulával lép reakcióba, ez `3*6*10^(23)` = `1.8*10^(24)` db klórmolekula.

b, 6 g hidrogén az `6/2` = 3 mol. Keletkezik `3*2` = 6 mol hidrogén-klorid, ami `6*36.5` = 219 g.

0