Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
440
Sziasztok. Segitsetek légy szives megoldani. Gyakorlás és megértés céljából. Köszi szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a, 4 `Fe` + 3 `O_2` = 2 `Fe_2O_3`

b, 2 `H_2` + `O_2` = 2 `H_2O`

c, 2 `HNO_3` + `Ca(OH)_2` = `Ca(NO_3)_2` + 2 `H_2O`

d, `H_2` + `Cl_2` = 2 `HCl`

e, `CH_4` + 2 `O_2` = `CO_2` + 2 `H_2O`

5, igaz: A, D, E

6, Egyenlet: `C` + `O_2` = `CO_2`

n: 1, 1, 1

M: 12, 32, 44

m: 12 g, 32 g, 44 g

a, 24 g szén az `24/12` = 2 mol, ez reagál 2 mol oxigénnel, ami `2*6*10^(23)` = `1.2*10^(24)` db oxigénmolekula.

b, 2,5 mol szén-dioxid keletkezik 2,5 mol szénből, ami `2.5*12` = 30 g.

0