Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
418
Sziasztok. Segítsetek megoldani ezeket a feladatokat csak gyakorlás céljából szeretném megérteni. Köszi szépen. Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
4,

a, 2 `Na` + `Cl_2` = 2 `NaCl`

b, `N_2` + 3 `H_2` = 2 `NH_3`

c, `CH_4` + 2 `O_2` = `CO_2` + 2 `H_2O`

d, 2 `H_2` + `O_2` = 2 `H_2O`

e, `HCl` + `NaOH` = `NaCl` + `H_2O`

5, Karikázni: A, B, E

6, `H_2` + `Cl_2` = 2 HCl

n: 1, 1, 2

M: 2, 71, `2*36.5`

m: 2, 71, 73

a, 3 mol hidrogén 3 mol klórmolekulával lép reakcióba.

b, 6 g hidrogén az `6/2` = 3 mol. Keletkezik `3*2` = 6 mol hidrogén-klorid, ami `6*36.5` = 219 g.

0